Spårvagnar i stadstrafik

Eftersom tvärspårbanan nu ska dras igenom Sundbyberg (vilket är positivt) och då ska dras via landsvägen så kan det vara värt att ha i åtanke att man måste lösa trafiksäkerheten på ett bra vis.

Nedanstående video är från Houston Texas, och visar vad som händer om man misslyckas med trafiksäkerheten:

4 thoughts on “SpÃ¥rvagnar i stadstrafik

 1. Sådär har vi det i Hammarby Sjöstad men inte med samma hastigheter som i filmen från Texas. Av och till är det en del tillbud, ofta för att bilister chansar. Det känns som det fungerar bättre i Gröndal där tvärbanan delar utrymme med bilar jämfört med Sjöstan där man istället korsar tvärbanespåren ett antal gånger.

  -Jimmy

 2. Sådär har vi det i Hammarby Sjöstad men inte med samma hastigheter som i filmen från Texas. Av och till är det en del tillbud, ofta för att bilister chansar. Det känns som det fungerar bättre i Gröndal där tvärbanan delar utrymme med bilar jämfört med Sjöstan där man istället korsar tvärbanespåren ett antal gånger.

  -Jimmy

 3. Jimmy: jag delar åsikten att det är korsningar som är problemet, särskilt svängar som går över spåren.

  Tyvärr tror jag att kommer att bli en sådan konstruktion i Sundbyberg, så frågan är om man kan undvika (eller skydda) korsningarna på något sätt.

 4. Jimmy: jag delar åsikten att det är korsningar som är problemet, särskilt svängar som går över spåren.

  Tyvärr tror jag att kommer att bli en sådan konstruktion i Sundbyberg, så frågan är om man kan undvika (eller skydda) korsningarna på något sätt.

Comments are closed.