Folkpartibloggar och inflytande

Jag har tidigare tipsat om politometern (som drivs av Martina Lind).

Nu har de lagt till en ranking baserat på hur pass inflytelserik en blogg är. Listan över hur inflytelserik olika folkpartibloggar är är ganska intressent. Jag klipper in delar av listan här för att kunna kommentera:

  1. Mark Klamberg
  2. Fredrik Malm
  3. Erik Svansbo
  4. Amanda Brihed
  5. Niklas Fryman
  6. Liberati
  7. Seved Monke
  8. Sebastian Hallén
  9. Per Altenberg
  10. Madeleine Sjöstedt

Att Mark toppar är inte så oväntat. Han skrev oerhört många bra, genomtänkta och väl researchade inlägg under FRA-debaklet vilket gav honom många läsare och länkar. Sedan har han underhållit sin cred genom att fortsätta skriva bra och regelbundet.

Det är roligt att se så många bloggar från Liberatister på topp-10. Förutom gruppbloggen (på plats 6) så har vi Erik på plats 3, Amanda på plats 4, Niklas på plats 5, Seved på plats 7 och Sebastian på plats 8. Mer än hälften alltså.

Roligast tycker jag dock är att Seved placerar sig så högt. Hans blogg är relativt nystartad, men han är ett energiknippe som lagt ner ett hästjobb på sin blogg. Vilket betalar sig och det är en placering som Seved väl förtjänat.

Lite spännande är också att inte ens hälften av bloggarna på topp-10 som drivs av heltidspolitiker. Majoriteten på listan är fritidspolitiker och det blir därmed en tydlig gräsrotsprägel på Folkpartiets bloggare.

Hoppar vi lite grann i listan, till plats 26 så ser vi min egen blogg. Att jag hamnade så pass högt var faktiskt en överraskning. Bloggen har fått alldeles för låg prioritet av mig, men antagligen lever jag en del på gamla meriter. I vilket fall borde jag likväl börja skriva mer regelbundet igen.

Det svåra är bara att matcha motivation med inspiration med tid. När jag känner mig motiverad att blogga har jag sällan tiden, eller något aktuellt ämne som jag verkligen vill skriva om. När det finns en artikel (eller ett blogginlägg) som jag verkligen vill kommentera brukar tidsbrist sätta stopp, etc. Men, jag räknar med att kunna skriva en del om Sundbyberg och valrörelseförberedelser under hösten. Dessutom ska jag försöka få fart på filmandet igen, så att jag kan lägga upp lite nya propagandafilmer för mig själv eller Folkpartiet.

I övrigt är det spännande att se alla gräsrotsinitiativ som växer fram (och har växt fram) i bloggosfären. Valet 2006 blev aldrig något internetval (dvs nätet var ganska oviktigt som maktfaktor i valet) men 2010 ser ut att kunna bli nätets genombrott som viktig plattform för politiska information, kommunikation och agitation.


Uppdateringar:

Läs mer om detta hos:

(Listan uppdateras allt eftersom)

2 thoughts on “Folkpartibloggar och inflytande

Comments are closed.