Omskärelse, igen

Jag har tidigare skrivit ett antal inlägg om omskärelse: del 1, som är ganska provokativt skrivet; del 2, där jag fortfarande var förbannad; del 3, som är en genomgång av faktabasen; del 4, som kom lite senare.

Men, nu är frågan uppe igen, eftersom några västsvenska läkare tar sitt ansvar och vägrar utföra omskärelser. Även Sebastian Bjernegård skriver med anledning av detta. Sebastian har, liksom jag, kommit till slutsatsen att detta övergrepp på barnet inte är förenligt med liberalism och att värna individen. Vill någon omskära sig när de är äldre kan de givetvis göra det, men småpojkar ska inte utsättas för detta övergrepp.

Vilket också är en anledning till att jag har med detta ställningstagande i min landstingsplattform.

5 thoughts on “Omskärelse, igen

  1. Jag jobbar på det, men det är sällan som man kan få till snabba förändringar i politiken. Jag räknar med att jag kommer att behöva jobba länge med den här frågan för att få till en förändring, men jag hoppas (och tror) att det ska gå snabbare om jag väl kommer in i landstinget och kan delta i landstingsgruppens möten.

  2. Skam över dessa trångsynta läkare, som inte respekterar männniskors tro! Din och dina meningsfränders intolerans är faktiskt skrämmande.

  3. Rolf. Den som är intolerant i det här fallet är du som inte vill låta dessa pojkar bestämma själva över sin kropp och sin tro. Den som inte respekterar andras tro är just du, som vill tvinga på dessa pojkar en religion innan de kan välja själva.

    Religionsfrihet handlar om att få välja religion själv, inte om att tvinga på sin religion på andra. Det går aldrig att argumentera för omskärelse i vården (utan medicinska skäl) med argument om respekt, religionsfrihet eller liberalism.

Comments are closed.