Kryssa Mattias

Liberal fritidspolitiker i Sundbyberg

De som är beredda att ge upp väsentliga friheter för att få
lite temporär säkerhet förtjänar varken frihet eller säkerhet.
(Benjamin Franklin)

 • Nya inlägg

 • Senaste kommentarer

 • Senaste Trackbacks:

 • Allmänt

 • Andra bloggar

 • Liberaler

 • Mer från/om mig

 • Politik

 • Politiska bloggar i Sundbyberg

 • Kampanjer

  • Stöd Israel
 • Ekonomiskt stöd

 • Länkregistrering

 • Technorati

 • Networked blogs

 • Licensvillkor

 • Creative Commons License
  Alla texter och alla bilder är licensierade under en Creative Commons Erkännande- Ickekommersiell- Dela Lika 2.5 Sverige Licens.
 • Lite kort om Littorin

  Skrivet av Mattias den 11 juli 2010

  Jag skulle egentligen ha velat skriva ett längre inlägg, med massvis med vettiga länkar, men värmen tar ut sin rätt och det blir ett kortare inlägg.

  Det finns några delar som jag tycker är viktigt att lyfta fram i sammanhanget:

  1. Littorin förnekar själv brott. I Sverige är man fortfarande oskyldig tills motsatsen bevisats.
  2. Problemet är egentligen inte om Littorin köpt sex eller ej. Sexköpslagen är en ren morallag som inte fyller någon annan funktion än att få moralisera över att det finns de som köper eller säljer sex. Sexköpslagen minskar inte prostitution; sexköpslagen hindrar inte trafficking; sexköpslagen hjälper inte sexarbetarna.

  Problemet är istället att Littorin — om han nu är skyldig — bryter mot lagen och att det är en lag som han själv stöder. En minister bör inte bryta mot lagen, oavsett hur värdelös sagda lag är. Om nu Littorin förstår hur värdelös lagen ifråga är borde han istället ha verkat mot lagen, och han borde ha jobbat för att alliansregeringen avskaffat den.

  Nu gjorde han inte det, och hans partikamrat kommer istället med ett förslag om att straffet ska höjas från sex månader till ett år; detta för en handling som egentligen inte är ett brott utan som handlar om moraliserande.

  Så, om nu Littorin faktiskt köpt sex (vilket som handling inte är ett problem, utan problemet uppstår när en minister bryter mot lagen) så får man nog påstå att han faktiskt har sig själv att skylla. Han hade kunnat bidra till att alliansregeringen fört en mer liberal politik, och avskaffat morallagen om sexköp. Nu gjorde han inte det, och det ser ut som om han fallit i sin egen grop.

  För den som är intresserad av att läsa mer om sexköpslagen och Littorin rekommenderar jag Liberati och framförallt Louise Persson. Sexköpslagen är en morallag och den “rapport” som nyligen släpptes kan inte ses som annat än ett beställningsjobb; evidensen pekar fortfarande på att sexköpslagen är en ren morallag som inte fyller någon som helst nytta.


  Sedan tycker jag personligen att det är lite smutsigt både att sälja och köpa sex; men det är min privata moral och jag skulle aldrig drömma om att påtvinga min moral på andra. Hade det funnits bevis för att sexköpslagen hjälper så hade jag varit för den, men några sådana bevis finns inte.

  • Mållgan

   Men ett avskaffande av sexköpslagen som t ex CUF driver medför naturligtvis också att man kan kräva att arbetslösa söker lediga jobb inom prostitution. I dag har vi dessutom fått veta att överbefälhavare Sverker Göranson kräver att alla försvarsanställda måste vara redo att åka på internationella uppdrag, arbetsförmedlingen kommer alltså nu att börja skicka arbetslösa till Afghanistan.

  • http://www.kryssamattias.se/wordpress Mattias Lönnqvist

   Nej, det är inte korrekt. Du kan inte anmodas att söka jobb på strippklubb, och skulle prostitution klassas som vilket jobb som helst så skulle det även undantas.

   Du kan heller inte anmodas att söka ett jobb som du inte är behörig för, och saknar du militär grundutbildning är du inte behörig för utlandstjänstgöring.

   Dina exempel är inte bara felaktiga utan oerhört fåniga och tyder på att du inte är intresserad av att diskutera sakfrågor.