Fler av Folkpartiets visioner förverkligas

I SvD har de gått igenom vad partierna i landstinget vill genomföra under nästa mandatperiod, och artikeln med Moderaterna innehåller besked om att Moderaterna nu ansluter till Folkpartiets förslag; att privatisera Danderyds sjukhus. Vår gruppledare i landstinget, Birgitta Rydberg, skriver mer om detta.

Hon tar även upp att Ilja Batljan öppnar upp för ett mer konstruktivt klimat i landstinget. Det finns dock två problem som jag tycker är värda att lyfta i sammanhanget:

  1. Ilja kommer inte vara kvar i landstinget efter valet. Ledare för oppositionen blir istället någon annan socialdemokrat och övriga toppkandidater för (S) har inte gjort sig kända för att bidra till konstruktiva diskussioner eller söka breda överenskommelser.
  2. Socialdemokraterna samarbetar med (MP) & (V). Dessa två partier vill riva upp det väl fungerande vårdvalet och höja skatten i landstinget. De rödgröna går helt enkelt till val på en återställarpolitik med målsättningen att återinföra de köer som fanns 2006 när alliansen tog över.

Det blir allt tydligare att Stockholms läns landsting behöver ytterligare en mandatperiod med allians-styre. Helst då med Folkpartiet i en tongivande position.