Föreningsmötesbeslut

Vi hade föreningsmöte i onsdags, och beslutet därifrån är redan väl känt bland politiker i Sundbyberg. Men, nu skriver jag inte primärt för de som är politiskt aktiva utan för läsare som är intresserade av politik, men som inte är partipolitiskt aktiva.

Vi har länge förhandlat om ett möjligt mittenstyre i kommunen, för att försöka lösa den låsning som finns politiskt. Tanken var ett försöka bilda en mitten-majoritet bestående av S+MP+FP+KD+C. Dessa förhandlingar har dragit ut på tiden, och vi lyckades inte nå en överenskommelse till i onsdags.

Av olika skäl (som jag inte kan eller vill gå in på i detalj, däremot kommer jag att ge min bild av förhandlingarna i framtiden, när det inte kan tänkas påverka eventuella förhandlingar i kommunen eller partiets möjligheter att påverka politiken i kommunen) valde föreningsmötet att Folkpartiet inte längre kunde ingå i förhandlingsunderlaget.

Det innebär också att jag, från och med igår (torsdag) inte har en aning om hur det går med formerandet av en majoritet och/eller ett styre i kommunen. Det innebär också att vår förhandlingsdelegation (där jag ingår) går in i ett paus-läge för att återhämta våra krafter.

Självklart är det tråkigt att lägga så mycket tid (en bit över 100 timmar, oavlönat arbete, har jag lagt på detta, med helt späckade veckor eftersom jag som konsult måste fakturera mina 40 timmar per vecka också) på någonting och sedan se hur det inte blir något resultat av det hela.

Men, sådan är politiken ibland.

På landstingsnivå är däremot en alliansmajoritet formerad, landstingsråden valda, politisk plattform tagen och en första budget lagt. Däremot är det ett antal uppdrag som ska väljas, där jag har anmält intresse för några områden. Sedan får vi se om jag får partiets förtroende eller ej; jag är trots allt ganska ny i landstingspolitiken.

One thought on “Föreningsmötesbeslut

Comments are closed.