Mer fransk jul

Att ta mig ner till Frankrike var — som jag skrev i mitt förra inlägg — en viss utmaning, men när jag till slut kom ner sÃ¥ var det en trevlig jul. För alla bilder i inlägget gäller att man kan klicka pÃ¥ dem för en större version.

Det första man kan konstatera är att i Arles slipper man både snö och minusgrader. Visserligen var det lite kallt de första två dagarna, eftersom Mistralen då låg på. Då blåser det ganska kallt, och man vill helst hålla sig inne.

Men, när vinden väl släppt var det riktigt skönt ute, och på kvällen var det perfekt väder för ett glas vin och en cigarr, så helt plötsligt blev det cigarr-säsong igen; vilket bara i sig var värt hela resan. På flygplatsen i Bryssel köpte jag in mig både på en god whisky (en Old Pulteney WK499 som är cask strength) och några kubanska cigarrer. På bilden nedan avnjuter jag en Hoyo de Monterrey Epicure No 2) som är prisvärd.

Är man i Frankrike måste man förutom god mat, god dryck och goda cigarrer avnjuta lite kultur. Jag besökte därför 53ème Salon International des Santonniers au cloître. Det är en utställning med figurer till julkrubbor som är väldigt populärt i Provences.

Nedan följer flera bilder från denna utställning:

Slutligen måste man givetvis gå på marknaden när man är i Arles. Det är samma marknad varje vecka, med ungefär samma varor och samma försäljare, men det hör till. Nedan två bilder från denna marknad.