Färdigdiskuterat

Det har nu gått mer än två veckor sedan Lena Holfve fick Dagens media att publicera hennes lögner och mer än en vecka sedan jag kom hem från min internetlösa semester och fick läsa dravlet.

Det är en alldeles för lång tid för att fortfarande älta detta, om och om igen, och för mig känns det färdigdiskuterat. Dessutom är imorgon min sista semesterdag och på onsdag börjar jag jobba igen, så jag väljer att avsluta; för min del i vilket fall.

Det mesta som behöver sägas har redan sagts i föregående inlägg, utan detta blir mer en summering. Innan Lena Holfve satte igång sin kampanj mot dvdforum och dess moderatorer (däribland mig) så ledde en googling på namnet Lena Holfve till Lenas olika projekt och företag (kulturpool, talskrivarna, osv) liksom till recensioner av hennes böcker och till information på svenska Wikipedia.

Numera finns på första sidan länkar både till min blogg, liksom till Jonas Aronssons blogg. Går man till sidan två hittar man en tråd på dvdforum där hennes fånigheter belyses, och man hittar även länkar till andra som skriver om hur förbannat korkat hon betett sig.

I korthet får den som googlar på frasen ”Lena Holfve” upp en hel del information som inte framställer Lena Holfve i en särskilt god dager. Inte vad jag skulle kalla att vårda sitt varumärke.

Älska lagom

Boken Älska lagom, den som Lena Holfve ansåg sig behöva skydda, gav vid en googling tidigare träffar på Lenas sida på kulturpool, liksom ett antal recensioner, och annat som positivt byggde upp varumärket Älska lagom (kan man prata om varumärken i det här sammanhanget? ja, ja, någon lär väl rätta mig om jag använder termen felaktigt) och den blogg som hon störde sig på fanns långt ner i listan över länkar.

Numera innehåller första sidan länkar till en tråd på dvdforum, liksom till bloggar som kritiserar hennes agerande. Om det var att skydda det värde som titeln Älska lagom hade så har hon lyckats ganska dåligt alltså.

Reklam

Även om det var oombedd reklam, och reklam som jag helst hade sluppit, så har Lenas kampanj varit bra reklam för mig och min blogg. Under förra veckan var bloggen uppe på plats 44 på bloggtoppens politiklista vilket är ungefär dubbelt så bra som vanligt (den brukar ligga mellan 90 & 110, på en höft) och på blogtoplist var den uppe på plats 21. Bloggen hade dessutom besökssiffror i nivå med Federleys blogg, och med tanke på att jag knappt publicerat någonting under sommaren så beror en klar majoritet av träffarna på Lena Holfve.

Till råga på allt så har juli varit den mest välbesökta månaden i bloggens historia; till och med fler träffar än under september förra året (då det som bekant var val). Eftersom jag inte postat mycket annat än historien om Lena Holfves smutskastningsförsök så verkar det troligt att dessa besökssiffror är tack vare Lena Holfve. Så, tack för alla nya besökare som du genererat Lena.

Jag skulle misstänka att även dvdforum haft fler besökare än vanligt, men jag har inga siffror på detta ännu.

Sammanfattning

Det sker fortfarande några få inlägg i tråden hos Dagens Media, men tråden börjar bli ganska ointressant. En viss diskussion sker även på dvdforum, och ibland kommer det nya inlägg på flashback, men i korthet verkar de flesta — däribland undertecknad — ha ledsnat på Lena Holfve och hennes posse. Hade det inte varit sommartorka är dessutom frågan om någon media ens hade brytt sig om Lena Holfves krokodiltårar.

3 thoughts on “Färdigdiskuterat

Comments are closed.