Dörrknackning i Norrköping

Under helgens kommunala riksmöte i Linköping (mer om det på bloggen i helgen, hinner inte just nu) så handlade ett seminarium om dörrknackning som kampanjmetod.

Seminariet leddes av Norrköpings oppositionsråd Mathias Sundin som i sin tur blivit inspirerad av amerikanska kampanjmetoder. Vi bussades från Linköping (där riksmötet var) till Norrköping där själva dörrknackningen skulle ske.

På bussen fick vi instruktioner om hur själva knackningen skulle gå till, liksom det material som skulle delas ut. Eftersom vi gick två och två så fick jag möjligheten att gå runt med vår förra politiska sekreterare, Ulrika Frändén, vilket givetvis var kul. Dessutom hade vi två journalister från NT (Norrköpings Tidningar) med oss, vilket ledde till följande artikel.

Eftersom jag är pedant så pekar jag ut två små fel i artikeln. Dels så kan man poströsta redan från den 20:e maj (en åtta och en nolla är ju ganska lika varandra när man gör snabba anteckningar) och dels så stavas mitt efternamn med q och inte k (jo, båda stavningarna finns i artikeln).

För den som är riktigt intresserad finns även följande reportage på SR. Det har jag dock inte hunnit lyssna på själv än så jag kan inte uttala mig om kvaliteten.

Allt som allt så var det en intressant erfarenhet, och ni ska inte bli förvånade om vi provar lite dörrknackning i Sundbyberg.