Insändare i ”Mitt i Sundbyberg” om Tornparken/Allén

Jag har tidigare skrivit om varför det är en dålig idé att byta namn på Allén till Löfströms allé och varför Folkpartiets namnförslag är bättre. Vi föreslog då att vi istället skulle byta namn på Tornparken till Löfströms allé.

Eftersom jag tyckte att det var synd att ”Mitt i Sundbyberg” inte tog upp Folkpartiets namnförslag när man skrev om namnbytet sÃ¥ skrev jag en insändare istället, och i veckans nummer är den med.
insändare mitti 091117
Klicka på bilden för en större version

Här kommer insändaren i textform också:

Socialdemokraterna vill inte lyssna på näringslivet

Det socialdemokratiska minoritetsstyret i Sundbyberg brukar ofta tala om att det lokala näringslivet är viktigt och att man eftersträvar en konstruktiv dialog.

Tyvärr visar det sig, återigen, handla om mycket snack och lite verkstad. I samband med ett medborgarförslag om att uppmärksamma stadens grundare A.P. Löfström föreslog socialdemokraterna att man skulle byta namn på Allén till Löfströms allé.

Precis som lokaltidningen Mitt i tidigare uppmärksammat mottogs inte detta särskilt väl av det lokala näríngslivet som pekade på vilka kostnader det ger de företag som har sina kontor på just den adressen. Istället för att lyssna på det lokala näringslivet valde dock socialdemokraterna, med stöd av mp och v, att stå kvar vid sitt namnförslag.

Från folkpartiet hade vi flera konstruktiva namnförslag, däribland att byta namn på Tornparken till Löfströms park. Tornparken innehåller vårt mest kända landmärke, har en byst av A.P. Löfström vid en av ingångarna till parken och har precis fått en av Sveriges finaste och modernaste lekparker. Det skulle därmed vara en utmärkt plats att uppmärksamma A.P. Löfström på, och det skulle dessutom bättre uppfylla det uppdrag som kommunfullmäktige givit.

Men, istället för att lyssna på näringslivet, och istället för att vara konstruktiva när andra partier kommer med bättre förslag så väljer socialdemokraterna att tvinga igenom sitt namnförslag.