Nedanstående presenterar fritidspolitikern Mattias. Huruvida denna kommer bytas ut till en mer generell presentation av personen Mattias beror på vilken inriktning bloggen tar i framtiden.

Lite korta fakta om mig:

 • Medlem i Liberalerna (tidigare Folkpartiet) sedan 1997.
 • Född i Linköping, men Sundbybergsbo sedan december 2000.
 • Utbildad inom datavetenskap och arbetar numera som IT-konsult inom testledning.
 • Studentfackligt aktiv under studietiden, med ett års heltidsarbete på studentkåren och två år i styrelsen för Sveriges Förenade Studentkårer.
 • Klassisk liberal med personlig frihet och integritet som ledord.
 • Bor i hyresrätt i Rissne. Bodde tidigare i en hyresrätt i centrala Sundbyberg. Var tidigare medlem i hyresgästföreningen (men lämnade i protest för några år sedan).
 • Singel och utan barn, vilket gör att jag lagt det mesta av min fritid på mitt politiska engagemang.
 • Ordinarie ledamot i landstingsfullmäktige och gruppledare i regionplanenämnden.
 • Sitter som ersättare i kommunstyrelsen och i kommunfullmäktige.
 • Har suttit ett antal år i styrelsen för Liberalerna i Sundbyberg varav 5 som ordförande (2008-2013).


Lite grann om mig som person:

En berättelse ur verkligheten
Det var en gång, någonstans strax före att människan landade på månen för första gången, en liten pojke som föddes på BB i Linköping. Alla tyckte att den lilla pojken var så söt, men en sköterska tyckte synd om pojken för att han hade dubbla virvlar i håret, men hans föräldrar var glada ändå.
Efter några år blev det så dags för den lilla pojken att börja i skolan och då han hade lätt för sig blev skolan aldrig någon utmaning. Däremot var han blyg och lite överviktig och hade inte så många kamrater, åtminstone fram till nian då pojken växte bort sin övervikt, blev mer extrovert och började umgås med många kamrater.

Så många kamrater och så många sociala aktiviteter att hans föräldrar blev lite oroliga, särskilt då betygen gick ordentligt i botten de två första åren i gymnasiet. Då han dock ville komma in på universitetet så bestämde sig pojken — som nu inte var så liten längre utan en ung man — för att satsa på studierna under det sista året och han lyckades nästan nå målet; han kom inte in på den utbildning han ville på första försöket, men väl på andra.

Under studieåren fortsatte pojken att umgås med kamrater och att engagera sig i olika aktiviteter och med åren hann han engagera sig i det mesta. Under tiden gick studierna på halvfart vilket ledde till att han spenderade nästan dubbelt så lång tid på universitetet som planerat.

Några år i arbetslivet följde, och lagom till millenieskiftet kände pojken — eller mannen — att det var dags att prova någonting nytt. Trots många vänner i Linköping, ett bra arbete och en underbar lägenhet så packade han sitt pick & pack och flyttade till Sundbyberg, eller Stockholm som han gärna sade sina första år där.

I Sundbyberg blev det en mycket mindre lägenhet, och mannen kunde inte längre ordna fester för sina vänner, så som han hade gjort tidigare, och arbete i kombination med ett starkt politiskt engagemang gjorde kalendern späckad. Även om det fanns en viss tid för att hålla kontakten med gamla bekanta så blev tillvaron lite mindre social och han träffade färre nya spännande personer.

Åren i Sundbyberg blev en emotionell berg-och-dal-bana med nytt jobb och ny lägenhet, It-krash och arbetslöshet, farbror till första brorsbarnet, moderns bortgång och slutligen ett nytt arbete och ett nytt hopp. De senaste åren har det mest pekat uppåt, med nya utmaningar, gudfar till ytterligare ett brorsbarn och en spännande valrörelse. Efter ett år i majoritet kom dock ett bakslag i form av ett orättfärdigt maktskifte i Sundbyberg. Pojken fick den hårda vägen lära sig att om socialdemokraterna förlorar ett val så hittar de andra sätt att ta makten.

 • cgg

  Lycka till med kampanjen. Eftersom jag inte bor i Sundyberg kan jag inte lägga min röst på dig men det finns säkert andra i närområdet som gör det. Poängtera nödvändigheten av kultur. Hälsn cgg

 • cgg

  Lycka till med kampanjen. Eftersom jag inte bor i Sundyberg kan jag inte lägga min röst på dig men det finns säkert andra i närområdet som gör det. Poängtera nödvändigheten av kultur. Hälsn cgg

 • Joakim

  Hej, jag ville bara önska dig lycka till nu i valet i höst. Ha det fint!

 • Joakim

  Hej, jag ville bara önska dig lycka till nu i valet i höst. Ha det fint!

 • Tack för stödet 🙂

 • Tack för stödet 🙂